Thursday, December 15, 2011

makan kicap vs minum soya...pengaruh warna kulit baby???

ASSALAMUALAIKUM....

2 hari lepas ade sue makan nasi umah MIL....mkn nasi lauk telur mata+kicap....rase nk mkn gtu jer...tgh2 makan MIL ade tegur...'awk mkn kicap nt hitam baby'.....dgn spontan sue TERJAWAB....'umi n abah die pon hitam jugak' hehehe.....ms pregy akif ade pantang jugak mkn kicap2 ni tapi dan2 kena sound dgn kakak sb die hari mkn kicap ms prey ank putih melepak! ye la suami die putih! hehehe die je yg gelap skit hehehe....xtau la sejauh mane betol ke idak kan....ade jugak yg kate minum soya kulit baby akn putih tapi sensitif lak...mcm2 la.....tapi ms akif keluar dulu mmg gelap pon kulit die betol kot n sue pon minum susu perisa coklat! hahaha...xkisahla janji sihat n sempurna kan...bila dh besar ni xde la gelap sgt pon ensem ade la huhuhu......


*kesukaan ramai kan*


p/s: betol ker????

7 comments:

umie mia said...

mungkin ye mungkin tidak.. tapi umie mia dulu awal hamil minum susu putih lepas masuk 6 bulan minum susu coklat.. jadi kulit damia bertukar2.. mula lahir putih pink2.. lepas sebulan gelap betul lepas masuk setahun kulit maintain warna coklat hehehe ape2 pun tak kisah janji dia sihat dan cerdas ^_^

Imaan09 said...

kicap tu macam xpenah dengar dan mcm xde kaitan.. tp y soya tu biasa dengar! betul dah sue kata tu..memang anak akan putih..tp sensitif kulitnya..!
p/s - makmentua kuat pantang ek..?

Sheila Adzmi said...

A'ah akak, saya pun penah dengar yg pasal soya tu. Mmg kulit akan sensitif. Tp takpe, yg penting kuar nanti baby sihat, cukup sempurna semua:)

fieda said...

hehehe..sama gak...kak fieda pernah dgr pasal soya dan kopi...dorang kata kalau kuat inum kopi anak kulit gelap..tp kalau kicap tak tau la plk..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

hahaha.. kebetulan je tu..
sy berpendapat cam awak, makpak putih anak putih la..

ms preggy alya sy minum susu anmum coklat, kwn sy kate sbb alya "tak cerah" coz' of that la, anak die putih sbb die minum susu plain ..
adesss, berdesssiiing gak..
dh ikut gen sy, kureng putih le..
kl ikut bapak die, tertukar nnti ngan cina lak.. ;-p

IntaNBerliaN said...

sy pun pnh dgr pasa kicap n soya tu.. tp sy xberapa pecaya sgt sbb bagi saya dah kalu gen tu xberapa nak cerah tetap xberapa nak cerah jugak.. mcm sy ni haaa, dah gen xcerah, ank pun xbrp nak cerah la.. hihi

wan nurul hezrina said...

hehe mcm2lah humors nyer..ikut genlah..makanan2 mungin mempengaruhi jugak taki=pi bukan warna kulit tp jenis kulit..sensiif atau tak