Thursday, December 8, 2011

mak bidan vs doktor!

ASSALAMUALAIKUM...


macam biasa kalo dah pregy ni mak2 akan ikot tradisi kan...bila dh 7 bulan ni dolu2 wat 'LENGGANG PERUT'...tapi sekarang org dah xbuat kan...just buat doa selamat macam tu la....hari selasa lepas  mak panggil mak bidan suh rase2 perut ni.....alahai mak bidan buat sue terkejut...katenye baby dh turun sgt2 dah macam masuk soket dah....mase die nk angkat mmg xbergerak bila ditanye nye due...sue ckp bulan 2 terkejut die..lame2 tu baru la ok...baby pon aktif je sepanjang mak bidan wat keje die....ringan skit badan lpas kena massage ;).bila ditanye jantina mak bidan ckp kalo bulat gete mcm ni gaya perutnyer baby puang @ gurl'..aishhhhh dulu masa pregy kat akif pon die ckp mcm tu gak...heheheh....
hari ni lak pergi jumpa doc  buat repeat scan....aritu kan uri rendah n baby sonsang...so result alhamdulillah semuanyer ok dah....try lak ty doc jantina nampak ke .....doc ckp mb gurl jugak sb kalo baby boy cara kedudukan tu dah napok 'bird' hehehe..same le mcm pregy akif doc ckp mcm tu gak...lawok betol doc ni......saje ty kan....bg sue xkesah la gurl or boy janji semuanyer sempurna n selamat iye dok???.....


P/S: masa pregy akif....famili sibuk duk ty jantina....dh beberape kali scan mmg xnpok jantina tu....abang sue siap beli  3 pasangbaju gaun lagi ...kate xnapok kan...kononyer nk same dgn wife die...skali keluar hero la 'akif' hehehe

3 comments:

IntaNBerliaN said...

hihii xpala jantina apa pun kan.. yg pnting kita selamat lahirn ank kan.. :-)

Cho Zila said...

memang teringin gak nak tahu jantina diakan baru puas hati...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

haah, yg penting selamat sumenyer...

take care ya!