Monday, October 31, 2011

penangan baby gurl ke????

salam....

alhamdulillah....arini sehat walafiat mental dan fizikal....usia baby dlm kandungan pon dah 6 bulan....rase mcm xlame dh kot nk bersalin hehehe....baby semakin aktif mcm akif jugak jer......pregy kali lain skit...suka makan,suka masak dan suke bab2 kecantikan.......penangan baby gurl ke????...tu xdak jawapan....myhubby ckp xyah scan la kalo bab jantina sb firasat die 'boy'...ye2 ajer kan..tapi umi mmg rase lain skit.....sb ms pregy akif dulu xde nyer mcm ni...wahhhhhh confident!tapi xkesah pon janji sihat walafiat n sempurna.....hari ni hari rajin sedunia bagi sue....kenape???..sb mood masak membuak2...pagi2 dah masak utk hero sorg sb xmo mkn nasik...


*tumis laksa*
 yang ni sue pakai mie lidi....akif suka sgt makan...lain skit dari mee rebus tau....sb dalam kuah die letak skit budu n lada hitam hehee...dulu my hubby xmkn ni...sekarang die pon dah suka.....boleh jugak makan dgn nasi dijadikan lauk.....

*bawal 3rasa*
lauk tengah hari....bawal 3 rase + dgn tumis laksa+ikan goreng+sambal belacan....cukupla utk makan tengahari.....

*ketupat sotong nisan*
ni lak demand dr myhubby setelah 3 hari menunggu....balik keje nt bleh la makan sepuas nye....kale die lain skit kan...biasa warna putih...myhubby ni mkn versi kelate sn mak die biasa buat mcm ni...jadi i follow ajer lah.....(hasil bantuan mak kalo x xtau la jdik ke idak hehehe)

sekian hari rajin memasak sedunia utk hari ini....heehehe...ptg ni nk masak lagi uyk menu mlm ni....request myhubby lg nk mkn dgn ourBFF ;)

3 comments:

IntaNBerliaN said...

tumis laksa tu msk camner yer? nk try gak la.. hihii

fieda said...

tumis laksa tu first time dengor sbb ada campur budu tu...npk mcm beh...:)

kak fieda ada tag sue..jom la join :)

http://mylovely-fieda.blogspot.com/2011/10/main-tag2.html

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum Sue..
Sue duduk di KT rupanya ye.. Tak perassan lak kak Naz.
Ermm akak kalau ketupat sotong tu(tak taulah Sue panggil apa), pun akak tak berapa suka kuah dia putih. Dulu akak pernah buat dan modified jadi pedas sikit kuahnya.. Sedap kat tekak akak dan mr hubby..heheh.

Sue, hubby kak Naz pun tak berapa sgt kek2 ni. Akak kalau buat kek, anak2 jer yg makan. Kak Naz sendiripun tak berapa sgt. Makan sepotong jer selalunya. Sbb tu kalau buat, kena buat 1/2 adunan jer.