Tuesday, October 18, 2011

SALAH PERCATURAN................

SALAM....

dari kelmarin lagi duk mikir kan hal ni......bila tgk tupperware susu akif sue mmg akn rasa bersalah sgt pada akif hari ini.....bukan salah  tupperware yer.....sue plan nk tukar susu akif...bl ty kak ipar die ckp ank2 die ok jer dr ANMUM ke DUTCH LADY....bl dh puas bincang dgn abh akif...kelmarin sue beli la susu DUTCHLADY 123 PERISA MADU sb ANMUM pon yg MADU jugak....last susu ANMUM subuh td akif minum.....start pukul 8 tu akif dh mintak susu.....mcm2 la sue berdoa agar akif minum susu baru ni.....bl minum akif akan baring sambil tgk tv......bl perhatikan susu tu xluak pon....sekadar kat mulut saje puting.....bl suh minum die ckp susu BASI......mak ai susu tu baru ajew buat...lpas tu sambung main2....nk susu lagi sue buat lg yg lain...die xnk jugak......last mintak 'air abah' a.k.a air milo.....nk buh dalm botol.....minum licin.....main2 nk tido mintak susu lagi...dan xminum jugak....minum air masak skit pastu pegang ajew botol tu.....dhla xmkn nasi.....trus tido.............teramat RISO LA MCM NI......hubby ckp xkannk biar mcm tu kan...kena bli ANMUM LAGI la nampak gaya nyer.....alahai ank umi pandai lak memilih....sekarang akif dh x chubby mcm dulu...mkn nasi pon dh kurang...kalo mkn pon nasi shj xde lauk2 nyer...kalo lauk sup hirup sup shj xmkn nasi....mcmne ni....tersgt la riso.....

sorry sayang!

5 comments:

NzA said...

kesiannya...biasanya kalau nk tukar susu anak2 akak akn campur secara sedikit2 n akn tmbh sukatan hingga anak serasi......

UmiDanisH said...

budak bijak macam tu la.. baca entry terbaru umidanish yer.. doakanlah abidanish.. doakan la yer

Puanbee2 said...

haa buat seperti NZA cakap ..campur sikit2.. rasa susu tu memang berlainan walaupun madu tu nampak mcm sama kan..

IntaNBerliaN said...

siannya akif... xsedap kot dutch lady tu.. hihii

chekna @ mama ziyad said...

mmg susah nak tukar susu, esp bila diorg dah besar & pandai memilih... ziyad hari tu dari sustagen tukar ke anmum pun jenuh jugak la, waloupn sama flavour, tp rasa still lain2 kot.... tu yg rasa skali trus rejek tu...