Tuesday, January 31, 2012

sedekah baju-baju.....

ASSALAMUALAIKUM...



baru-baru clearkan almari baju utk sekian kalinye...kali baju2 kurung n blouse aman kampus hehehehe...pejam mate ajerla lipat2 buh dalam plastik kat2 20 pasang gak la kan....dh terlbh sygkat baju2 tu sb terlalu byk kenangan hehehehe....clear skit almari baju....bleh restock yg baru ;)..... tapi xsemeriah mcm zaman kampus n zaman kerje kan....baju kurung haru setahun sekali tu pon nasib baik ade raya kalo x xde yg baru la hehehehe....kalo t-shirt & kemeja myhubby n mybak...myhubby akn bg kat pokgurd kat skolah die or bagi kat GB bg kat org kg kat area kole berang.....koleksi baju yg sue punye bg la kat seorg akak ni yg selalu dtg kedai......akhir2 ni bila dtg kedai pkai baju yg sue bagi......dalam hati terdetik..'YA ALLAH....masih ade yg hargai baju aku ni'......ni bukan kategori baju buruk...kalo yg buruk confirm buat lap lantai ms musim hujan hehehehe...ni kategori baju yg XMUAT n dh puas pakai jek ;)..... arini akak tu dtg lg...mintak baju kalo ade lg hehehe...seronok lak rasenye tgk die duk pkai baju yg kite bagi.....alhamdulillah xde la membazir......sebelum2 ni ma ade bg kat org2 BURMA yg selalu dtg mintak sedekah...tapi diorg ni dh berlagak org bg ambik dh pilih mane yg xberkenan campak tepi jalan ajer....xreti berSYUKUR........

p/s; sape yg berdekatn nk bg baju kat akak ni boleh la drop kat umah sue yer ;)...

4 comments:

IntaNBerliaN said...

a'aa kan mmg kita akn rasa terharu bila ada org sudi pakai baju pemberian kita.. walaupun 2nd hand..

LYAfrina said...

itulah kan.. drp buang x tentu psl baik berikan pd mrk y lebh memerlukan.. tgk..still ada y sudi pakaikan

fieda said...

betul2..sebenarnya ramai yg memerlukan..

Cute Mum said...

dulu rajin bagi kat orang baju yang tak muat..
sekrang dah tak tau nak bagi sapa, terus bagi mak..
nanti pandai2lah mak yang bagi baju tue kat jiran yang nak..