Wednesday, November 2, 2011

SUAMI GEMUK SELEPAS KAHWIN...APAKAH PUNCANYER?????

SALAM....


sape mau jawab angkat jari telunjuk ok???...dah lame nk post tentang ni....sue perasan kat myhubbyla...kawan2 pon ade jugak.......bila jumpa kawan2 sekolah dulu ramai gak yg cakap.....'sue...gemok dos laki mu lening..dulu keding kurus masa nikoh'(sorry versi ganu)' huhuhuhu....dgn spontan la menjawab...'mesti la sb bini die pandai bela" hahahaha....tu dialog dgn BFF je la...jgn marah erhhhhhhhhh...bila ty en.google lak dapat jawapan ni dari sumber :


  • Mane tak buncit, makan-minum semua tersedia bila dah kawen, nak pergi bersenam pon agak malas sebab bini dah ade kat rumah bersenam dengan bini je la.
  • Dah kahwin, tak payah lah nak pikir pasal ‘market’. Cukuplah ada bini sorang.
  • Isteri suka masak & suka try resipi baru, suami akan jadi bahan uji kaji or juri professional.
  • Dah memang keturunan perut buncit, nak buat macam mana… Terima je la…
Tapi hakikatnya atau fakta yang perlu kita tahu:
  • Lelaki yang dah kahwin ni senang buncit disebabkan faktor kelamin sebenarnya.Kebuncitan lelaki ini berlaku apabila cecair daripada isteri yang mengalir masuk melalui alat sulit lelaki semasa hubungan kelamin akan membuatkan perubahan hormon yang membuatkan perut senang buncit.
  • Bila ade sexual intercourse, orgasm & etc kelenjar pituari kat otak akan merembes hormon yang encourage cell growth.
  • Lepas kahwin, selalu ada sexual activities. Kadar testosteron menurun masa air mani keluar akan menyebabkan kadar metabolisme menurun. Sebab tu perut senang buncit sebab badan susah nak bakar lemak/kalori.
  • Hormon estrogen (pengumpul lemak) yang tinggi dalam badan yang merosakkan hormon testosteron. Kurang hormon testosteron, muscle produced akan berkurang.
  •  fakta isteri lak....
Perempuan pun sama jugak, tapi perempuan lepas kahwin bertambah berat badan secara overall sebab terkena ‘buatan orang’. Fakta mengatakan perempuan bertambah berat badan kerana khasiat air mani si suami itu sendiri. Antara khasiatnya:
  • Kepada wanita yang sudah berkahwin, dikatakan akan mempunyai kulit yang lebih lembut hasil daripada pancutan sperma suami yang mengandungi banyak protein yang berkhasiat.
  • Protien yang banyak akan meransang pertumbuhan sel dalam badan & menurunkan metabolisme.
  • Air mani yang dipancut ke dalam rahim isteri bukan sekadar boleh mendatangkan zuriat, ia juga akan bersatu dengan darah dan segala kebaikan air mani suami akan diserap ke dalam tubuh isteri.
  • Rambut isteri semakin hitam dan berkilat.
  • Mengurangkan jerawat.
  • Campuran sperma dalam tubuh isteri akan menghasilkan berjuta juta hormon yang membuatkan wanita lebih ceria dan gembira.
Bukanlah kena melawan fitrah kehidupan berumah tangga, tapi bila tengok pada punca, kesemua datang dari faktor hormon. So, cara untuk atasi/kurangkan  perut buncit atau gemuk  selepas berkahwin kita kena ‘kacau’ balik hormon kita.
  • Paling utama, kurangkan hormon estrogen melalui pemakanan ataupun ambil anti-estrogen.
  • Senaman dan gaya hidup sihat perlu diamalkan kerana boleh menstimulasikan kelenjar hormon kita agar bekerja secara optimum.
Note: Memang ada lelaki bujang  yang buncit, tapi tak ramai dan faktor utama sebab tak jaga pemakanan, kurang bersenam & kuat tidur. Jenis ni, memang dia tak risau kalau lepas kahwin pon dia buncit.


 P/S: utk kali ke 2 pregy ni my hubby xdela mengembang bersama mcm pregy kat akif dulu;)...bak kate org...membesar bersama2 ;)

6 comments:

IntaNBerliaN said...

hihii.. hubby sy pun perut buncit.. hahaa

tp sy xkisah.. janji sy yg kne maintain.. sbb lelaki ni koata dia 4.. hahaa

LYAfrina said...

tp husband sy x gemuk2 pon..maintain slim jer.. dia pon mikir cmner nak upkn brt badan

KSWSK said...

lelaki gemuk xpe..pompuan xleh..hehehehehe..kang badget nak bl kain ela bertambah

Nina K's Luviee said...

MY HUBBY JER CAM MAINTAIN KURUS...:)

Qhaifa Nur said...

salam singgah

mana tak gemuk makan pakai ada orang jaga...duduk goyang kaki saja he..he..

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

fieda said...

suami kak fieda kan dari dulu sampai skrg gitu jer..jeles plk tgk dia..tp kita ni la yg makin mengembang susah dh nk turun...